zomaar wat reacties uit ons gastenboek:
september 2021: 
Wat een heerlijk huis en prachtige omgeving! We hebben enorm genoten. Alles is tot in de puntjes verzorgd en aanwezig. Voor elke temperatuur is er buiten een plek om te zitten met uitzihcht. Via de mail al wat tips gekregen voor de omgeving, heel fijn. Om een dagje te varen met een sloep is “Sloepverhuur Noord-Fryslân” in Burdaard een echte aanrader. Ontzettend bedankt voor de goeie zorgen en het mooie huis! Groeten G, N, J en M en hond B uit G. 
april 2021:

Heerlijk lang paasweekend gehad. De bedstede’s en de oneindige ontdekkingstocht van al die leuke snuisterijtjes waren super leuk voor ons en de kinderen. Paaseieren zoeken in de tuin. Boeren-wandelpad en bootjevaren ! Erg leuk, bedankt. M, M, D, P, C, M, B en I uit W en DH 
maart 2021:
Wat een prettige sfeer hangt er in Pake’s boerderijke. Heerlijk genieten van de vogeltjes in de tuin. Zelfs de grote bonte specht komt zo nu en dan even op visite. De ruimte is fantastisch met zo’n groot gezin. Lekker ruime tafel waar je heerlijke spelletjes aan kan spelen. In de zomer zal ’t zeker nog lekkerder zijn, maar hebben ondanks Corona en wat fris weer toch nieuwe energie op gedaan. Lieve groetjes van A, I, F, J, M, L, P, J en T. en natuurlijk onze trouwe viervoeter T. uit G.  
februari 2021:
We hebben weer vier heerlijke dagen gehad in het boerderijtje. Voor de vierde keer hier en het voelde meteen weer vertrouwd, heel erg fijn! M. en F. hebben genoten van de paardjes. Een droom van M. een paardje bij huis. Ze vond het fantastisch. Het was een koud en zonnig weekend. Mooie luchten gezien en enorm genoten van de verschillende en vele vogels in de tuin. Het schaatsen was geweldig. Wat een geluk dat we dat hier konden doen op de nabij gelegen ijsbaan. M. is er al zeker van, ze wil hier nog een keer terug komen! Wie weet tot een volgende keer weer. Lieve groet van I, M, F, M uit N. 
oktober 2020:
Dank voor de gastvrije ontvangst in dit knusse boerderijtje. Onze kleinkinderen hebben zich in het weekend heerlijk vermaakt en wij ook.
Het weer werkte daar gelukkig aan mee en toen ze zondag afscheid namen zeiden ze: “Opa volgend jaar een hele week”. Nou dat zegt al genoeg. 
Ook heerlijk gevist en veel gevangen maar helaas geen karper. Hartelijk dank voor alles en hopelijk tot volgende keer. D, L, kids en kleinkids uit W.  
september 2020:
1e week veel regen gehad, maar toch wel tussen de buien door genoten in dit leuke huisje. Lekkere bedden en wat een leuke dekbedhoezen, heel leuk, past precies bij het huisje en van alles is er, wat een gemak. De mannen hebben leuk gevist en wij lekker gewandeld met de hondjes. Lekker naar Leeuwarden geweest en naar Harlingen op de fiets en naar Holwerd gefietst, met de boot naar Ameland, leuk en gezellig eiland. Nu de 2e week beter weer gelukkig. Heerlijk gefietst, de omgeving is mooi. Leuk met de paarden en schapen. Op de terrassen is het even aanpassen wegens de Coronaregels. Maar wij hebben een fijne vakantie gehad. Dank voor de goede zorgen en het heerlijke suikerbrood en koekjes, heel leuk. Groetjes van B. J, R, W en H en de hondjes S. en B. uit N.L. 
augustus 2020:
2 weekjes heerlijk onthaast. Heel erg genoten, onze zoon heeft ook veel “klusjes” gedaan. Wel iets te warm geweest, hittegolf, maar dat mocht de pret niet drukken. We zullen de paardjes missen en gaan zeker nog even nadenken om volgend jaar terug te komen. Bedankt voor de gastvrijheid en vriendelijkheid. Dikke knuffel van J, M en W. uit C. 
juni
2020:
We hebben het een midweek super naar ons zin gehad! 
* Lekker winkelen in Leeuwarden. * Genoten van de mooie omgeving. 
* Lekker gevist! → leuk gevangen!  * Het “húske” is ons erg goed bevallen!
* Leuke slaap plekjes!     * Lekker ruim!     * Gezellig!
* Voldoende benodigdheden!
We hadden het ook prima een poos langer vol kunnen houden hier met onze hondjes! Zij genoten met ons in de tuin en rondom de woning !
Toppie! Grote kans dat we weer boeken! mvg N en M, K. en T uit V. 
mei 2020:
We hebben het erg naar ons zin gehad, het huis is heel gezellig en heel leuk ingericht. De bedden waren prima, we hebben heel goed geslapen. De visite hebben het allemaal erg naar hun zin gehad. We hebben veel gewandeld en van de natuur genoten. Zonde van het weer en altijd die wind. Maar verder echt genoten van jullie gastvrijheid en de paarden. We hopen binnenkort nog een keer terug te komen en hopen dan op beter weer. Het vissen was ook prima en zo leuk zo op de steiger. Dank je wel voor alles en tot een volgende keer. Groetjes J. en S. uit K. 
maart 2020:
Ondanks dat alles dicht was ivm het Coronavirus hebben wij het prima naar ons zin gehad. We hebben genoten van de natuur en heerlijk gewandeld. R. heeft lekker kunnen vissen deze week. Verder was er genoeg te doen op en om de boerderij. Erg leuk waren de lammetjes, we hebben er ook nog 2 geboren zien worden. In de boerderij is ook genoeg vermaak aanwezig: sjoelen, spelletjes, tijdschriften, etc. En alles wat je maar nodig kunt hebben is aanwezig. Dus, heel erg bedankt en graag nog eens tot ziens. R, J en de hondjes G en Q. uit A. 
januari 2020:
Om mijn verjaardag te vieren met man, kinderen en kleinkinderen zijn we in Pake’s boerderijke terecht gekomen. Ondanks het mindere weer hebben we ons met elkaar en met alle spelletjes/speelgoed prima vermaakt. Voor de kleintjes was de kleine bedstee een eigen speelhuisje waar eindeloos is gespeeld. Nostalgisch die bedsteden! Ook aan rollend materiaal geen gebrek al was het daar geen weer voor. De huilende wind associeerde S. met wolven. De pony’s en paard Romke waren (vooral op afstand) een trekpleister. Bettie: bedankt voor de ontvangst met koffie/thee, cake en suikerbrood! Groeten van M, A, N, M, S, S, T en R. uit nS.  
oktober 2019: 
Bedankt voor de gezellige ontvangst. We hebben genoten dit weekend. Alles is goed verzorgd, zelfs voor de allerkleinsten. We hebben genoten van de omgeving en zaterdag zijn we naar Leeuwarden geweest en hebben een leuke rondvaart gemaakt door de grachten. H. en J. V + kinderen en kleinkinderen uit D. 
augustus 2019:
Dank, voor de gastvrijheid, tips etc. Genoten van al die “enorme”tractoren met balen hooi en aardappels, de omgeving, rust, pony’s en het vissen. Pony’s water geven iedere morgen: toptaak. Helaas was het weer iets minder dan gehoopt waardoor onze plannen voor op het water weg vielen. De jongens hebben genoten en hadden genoeg aan alles in en om het huis. In één woord: Geweldig……… van al de gemakken voorzien, kon het zo gek niet bedenken of het stond in een kast. 1000 x dank. Lieve groet C, D, H, M W uit P en een poot van hond Sam 
juni 2019:
Wat hebben wij genoten afgelopen weekend! Er is niks wat wij gemist hebben hier. Geweldige ruime boerderij, ontzettend veel speelgoed voor de kinderen en natuurlijk de pony’s! De kinderen zouden nog wel een week willen blijven helpen hier. Wat een feest was het elke keer weer als ze mochten helpen met voeren en het binnen zetten van de pony’s! En alle 4 waren ze even enthousiast! Ze hebben ontzettend veel geleerd. En wij hebben daarom ook super genoten! Bedankt voor de gastvrijheid, de fijne uitgebreide uitleg en de gezellige praatjes! We komen zeker nog een keer terug! Groetjes R, Y, M, L, R, A, L en M uit B. 
februari 2019: 
Dit is de 2e keer dat we van jullie prachtige boerderijtje mochten genieten. Wat heeft onze hond Basco genoten. Voor de maand februari hebben we lekker buiten kunnen zitten (in korte broek). Wat een schitterende week met pracht weer. De maand juli is weer een week geboekt en gaan weer genieten van de rust en de natuur bij Pake’s boerderijke. Oant sjen (tot juli) A. en E. uit Z. 
december 2018:
Het was een om niet te vergeten kerstvakantie in Pake’s boerderijke. De familie en de paardjes zijn erg vriendelijk. Het huis was erg mooi versierd! Het verzorgen en het wandelen met de paardjes was ook erg leuk. De Goldies hebben ook erg genoten. We komen zeker nog eens terug!
+ puntjes: erg rustige omgeving, vriendelijke mensen, leuke/lieve dieren. 
– puntjes: de tijd vliegt voorbij. Liefs K. en familie uit V. 
september 2018: 
Compleet, super compleet. Nog nergens in Europa meegemaakt. Bettie, een gastvrouw puur sang. Ze fungeert als privé VVV, het was genieten. Wij zijn er van overtuigd dat een bezoek hier voor herhaling vatbaar is en Pake’s boerderijtje zal door ons van harte aanbevolen worden. P en T. uit B. 
augustus 2018:
We hebben wéér enorm genoten van Pake’s boerderijke! De pony’s, de traktors, het speelgoed, het water met de kano’s en de boot. We hebben de afgelopen twee weken natuurlijk ook fantastisch weer gehad. We zijn naar de ballonfeesten in Joure geweest, naar de Tallships in Harlingen, het Kameleoneiland in Terherne, het strand in Makkum, het Natuurmuseum en de Oldehove in Leeuwarden. Maar de hoogtepunten waren toch jullie pony’s, jullie traktors en het meehelpen met het stro! Bedankt en tot een volgende keer! V, M, E, S, L en T uit L. 
juni 2018:

It wie a noflik toeven! Ondanks het bewolkte weer en wat regen hebben we ons prima vermaakt: bootje varen, zwemmen, paarden voeren, borstelen, met hen wandelen en bbqen onder de gezellige hooikap. Pake en Beppe konden ook gezellig nog even aanschuiven. Wat een gezellige boerderij! wat een overvloed aan spulletjes! Heerlijk voor ons als groot gezin dat maken we bij andere vakantiehuisjes niet mee. En wat een gezellige aankleding! Je voelt je gelijk thuis en zo schoon! Heerlijk al die huishoudelijke apparaten! En schuren vol met bootjes, skelters etc. : fantastisch! En wat een vertrouwen dat wij hier zomaar van mochten genieten. Dat hebben wij dan ook met volle teugen gedaan. Voor onze paardenmeisjes was dit erg leuk! Ze hebben veel bij de paarden gezeten en wat leuk dat ze jullie mochten helpen. Dankjulliewel voor alles. Waarschijnlijk komen we nog wel eens terug. Hartelijke groet van A-M, Z, Y, G, E, H, M. en hond K uit G. 
maart 2018:
De fam. K. is voor de eerste keer hier voor een lang weekend. We vonden het heel leuk dat de lammetjes werden geboren. En natuurlijk de pony’s Katy, Muffin, Margriet, Romke en Pippi. We hebben heel erg genoten van het mooie huisje. En bedankt dat ik wat met de pony’s mocht doen: zoals wandelen. En mooie vissen gevangen van 1 meter, een snoek! Groeten K, D, Opa, J, Y, L, R, S en T uit A. 
oktober 2017:
Het is al bijna een gewoonte…. thuis verbouwen en dan heerlijk hier verblijven, ver van de rotzooi. Ook deze afgelopen week is dat wederom gelukt. Het is hier fijn, netjes, schoon, ruim en vooral gezellig. De meiden vermaken zich ook Prima! Familie die vandaag hier waren ivm de verjaardagen snappen inmiddels dat we graag hier zijn. Kortom het was weer een fantastisch verblijf. En we nemen geen afscheid, jullie zullen de meiden tussendoor vast nog wel eens zien en we zijn er volgend jaar weer! Maar dan is het echt VAKANTIE! (mijn zwager heeft ’t al in zijn agenda gezet, die komt graag vissen !) Dus bedankt en tot ziens! E. A, E en N. en hond Y uit L. 
—- 
Nooit gedacht dat een boerderijtje zo leuk was. Vroeger altijd met de tent, je wordt ouder, toen werd het een caravan, maar dat was ook niet alles. Maar Friesland heeft zoveel mooie plaatsjes en dat ik dat nog mee mag maken: met storm op de zeedijk gestaan. En dan het mooie boerderijtje, alles er op en aan. En als oudjes in een bedstee, wat is dat schitterend. Dacht gelijk aan mijn jeugd, ook een huisje met bedstee. Het was hier fantastisch, heel veel dank, Groetjes A en S. uit Z. 
september 2017: 
Wat kan een weekend toch snel om zijn, veel te snel! We hebben genoten in het leuke huisje met alles er op en er aan. Zaterdag een uitstapje naar Leeuwarden gemaakt en zondag gevaren met de boot. De (klein)kinderen hoefden helemaal niets bijzonders te doen, zij speelden het liefst in en rond de stal. En niet alleen spelen, ook helpen met de paarden (pony’s) verzorgen, ponyrijden en zelfs stallen uitmesten vonden ze geweldig. Vooral M (8 jaar) had veel moeite met afscheid nemen van paard R. Heel erg bedantk voor alles! Groeten van T, A, E, G, C, M, M, N en I uit W. 
augustus 2017: 
Helaas zit onze 5e vakantie bij jullie er weer op. We hebben het weer goed naar onze zin gehad. De pony’s, skelters, traktors, zandbak en al het speelgoed was fantastisch. We zijn naar het Sneekermeer (Sneekweek), het strand in Makkum, het Kameleondorp in Terherne, de Blauwe Golf in Leeuwarden, de Waddenzee en de kinderboerderij in Stiens geweest. V. heeft weer veel gevist en de visjes beten best goed ! Het meehelpen met het binnenhalen van het hooi was voor de jongens onvergetelijk. Bedankt en tot de volgende keer! V, M, E, S, L en T uit L. 
juli 2017
Het was een topweek voor de kinderen! Zoveel te doen en te beleven. De meisjes willen gauw nog eens komen, zeiden ze. Dank voor alle goede zorgen en tot ziens. Opa P, oma M, R, M, T, V, L en T. uit A. 
mei 2017:

Heerlijk weekendje! Met onze volwassen kinderen én hun kinderen: 10 mensen in één huis, totaal geen probleem. Heerlijk ruim huis met diverse “spannende bedstee”plekken. Geen onvertogen woord gevallen. Heel veel ontspanning met fantastisch speelgoed in de schuur waar onze grote mensen zich ook uitstekend mee vermaakt hebben !! Wel getroffen met het weer. Niet echt gevist maar wel slakjes uit de sloot geschept. Geen enkele keer serviesgoed gemist! ha ha wat een spullen staan hier! En lieve welkom koffie met suikerbrood en chocolade! Geen wasgoed is ook heel fijn! Groeten van P, H, M, S, L, E, M, I, P en M uit S. 
april 2017:
De kinderen willen niet meer mee naar huis! Wat hebben ze genoten hier van alle dieren. Vooral het paardrijden wast top! Bedankt voor jullie gastvrijheid. Groet E, J, F, L, W, G, T en E uit dH
februari 2017:
Heerlijk weekje gehad in jullie knusse boerderij. Vooral voor de kids waren de dieren geweldig. Wij hopen dat jullie mooie gezonde lammetjes krijgen aankomende week. De kleintjes konden lekker buiten, veilig door de omheining. Ik kon nog even wat aan mijn genealogisch onderzoek doen, want deze Amsterdamse heeft Friese roots. We hebben allen genoten, graag tot een volgende keer. R, M, L, R. N, J, K, L en M. uit A. 
oktober
2016:
Bedankt voor de ontzettend leuke vakantie! Ondanks het slechte weer was de vakantie erg leuk! Mijn vader heeft veel vissen gevangen en ik heb veel met de pony’s gedaan. Mijn moeder heeft vooral veel geknutseld. We zijn verder nog naar veel steden en rommelmarkten geweest wat ook erg leuk was. Kortom een super gezellige vakantie! groetjes uit Gelderland! A, M en L. 
september 2016: 
Het was dit jaar weer geweldig om hier te zijn. Mijn verjaardag hier gevierd en de hele familie is overgekomen. Het was heerlijk weer (30º) zodat we heerlijk buiten konden vertoeven. Na een heerlijk weekend is de familie zondag weer naar huis gegaan, behalve mijn dochter en kinderen. Vanaf woensdag waren we samen, mijn man en ik en hebben we heerlijk gefietst. Volgend jaar zijn we er weer hoor, want dit zijn onvergetelijke vakanties. Groetjes, M. en W. uit D. 
juli 2016:
We hebben een top week gehad en zo leuk hoe jullie de kinderen bij het verzorgen van de beesten er bij betrekken en dat de kinderen ook paard mogen rijden. Het huisje is top, alles aanwezig, netjes en schoon. Zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes J, D, M, L. M en W uit IJ.
mei 2016:
Wij hebben een gezellig familie weekend doorgebracht op jullie mooie boerderij. De kleinkinderen hebben heerlijk rondgereden met de skelters en gespeeld met al het andere speelgoed. Onze kleinzoon heeft samen met opa op klompen de stal geveegd, want “we moeten werken” zei hij. Hoogtepunt was het wandelen met de pony’s Katie en Muffin. En als grote verrassing op zondagavond de geboorte van 2 lieve lammetjes. Het boerderijtje is werkelijk heel compleet ingericht, dat is erg fijn. Bedankt voor de goede en uitgebreide ontvangst en als service het halen en brengen naar de bushalte. Hartelijke groeten fan F. R. I. C. M. J. en M. uit A. 
april 2016:
Dankjewel voor de gastvrijheid en het gebruik mogen maken van jullie boerderij. Het was goed te doen met zijn 11en. H.J.T.I.L.J.T.L.S.I. en P. uit D en P.
maart 2016:
We hebben echt genoten, het Paasweekend. Alles was zo gezellig in paassfeer. M. en F. hebben het erg leuk gevonden om de dieren te verzorgen. Vooral de pony’s borstelen en de lammetjes de fles geven vonden ze erg leuk! En natuurlijk uitgebreid knuffelen met de lammetjes. De rest van de familie vond het ook erg leuk om weer eens te zien! Vooral ook omdat we hier in onze jeugd bij onze tante en oom ook geweest zijn. A.E.F.M. en F uit A.
maart 2016:
We hebben het enorm naar onze zin gehad in jullie heerlijke boerderij. Zo’n compleet vakantiehuis hebben we nog nooit gehad; echt alles is aanwezig. Voor de kinderen was het een waar speelparadijs, de skelters zijn geweldig, we hadden met een gemaakt parcours echte races; zelfs oma deed mee. En de diertjes waren ook zo leuk. Jullie namen alle tijd voor de kids om ze te laten helpen. Geweldig! G.I.S en A uit D.
december 2015:
Wat een warm welkom met al die prachtige kerstversiering in en om Pake’s boerderijke. We hebben het hier heel gezellig gehad met z’n 9en. Alles wat we nodig hadden was aanwezig, van Senseo tot sjoulbak. Al met al een heerlijke midweek gehad, groetjes fam. V. uit d. H. en fam. L. uit Z.
oktober 2015:
Wij hebben een ontspannend, rustgevend weekend beleefd in Pake’s boerderijke. Omgeving en Friesland was prachtig. Huiske was meer dan compleet, netjes en sfeervol. Het weer mocht beter, desondanks toch nog 10 vissen uit het water gehaald wat de waterstand dan weer doet dalen. Kortweg: Geweldig!!! Houdoe en tot nog ’s een keer. Fam. E. M. en hond M. uit St. O.
juli 2015:
Als uitbaters van een vakantiewoning in Vleteren op bezoek bij collega’s in het verre Friesland. Fantastisch huisje (en zo netjes!) We hebben gefietst, in de zon en tegen wind, we hebben geschuild voor de gietende Friese regen, we hebben gevist en heel veel kleintjes gevangen, we hebben leuke dorpjes gezien, maar het absolute toppunt was ongetwijfeld het Kameleon-eiland. De kinderen hebben zich reuze geamuseerd en ook wij hebben de modder getrotseerd. Bedankt voor de gastvrijheid en wie weet… zien wij jullie wel eens in het verre Westvleteren (B). Fam. J. A. T. S. T. R. R. O uit V.
juni 2015:
Een midweek, veel te kort. Aqua Zoo, Harlingen en Exmorra en Allingawier: Allemaal aanraders. Mee helpen voeren van schapen en pony’s: Katie en Muffin was vooral voor onze dochter hét moment van de dag. Een uitstapje naar de manege laat zien dat jullie mensen zijn die het hun gasten naar de zin willen maken. De manier van omgaan met onze dochter (verstandelijk beperkt) zegt genoeg. Het waren fijne dagen die om een herhaling vragen. Fam. B. D. en M. vd W uit D.
april 2015:
Dit weekend was het Kerstkado van onze kinderen en to nu toe het beste (samen koken, samen spelen, samen lachen). Het huis is erg goed ingericht en jullie hebben aan alles gedacht, top!!! De paardjes en konijnen, schapen en de tractors en al het mooie speelgoed, de kinderen vonden het fantastisch! Wie weet, tot een volgende keer: fam. Z. W. L. N. L. S. R. R. Z. R. N. O uit G.
januari 2015:
Voor de 3e keer zijn we hier en wederom genoten! De kinderen haddden er helemaal zin in: de pony’s Muffin en Katie verzorgen, spelen met al het speelgoed binnen en buiten, lekker schooieren, het natuurmuseum, keramiekmuseum, zwembad de Blauwe Golf enz. En wat zag het huis er prachtig uit met alle lichtjes binnen en buiten, zo sfeervol. In de zomer komen we terug en hebben we het boerderijtje in alle seizoenen gezien en meegemaakt. Groet, B. S. E. F v H. uit N.
december 2014:
We zijn maar kort bij jullie geweest, maar het verblijf in Pake’s boerderijke is ons prima bevallen. Gelukkig wist Sinterklaas deze locatie ook te vinden, dus de kinderen hadden dubbele pret. Wat ons betreft is het bezoek aan jullie vakantiehuisje voor herhaling vatbaar!! Fam. v. L. uit M.
oktober 2014:
Het was met recht een “trip via memorylane”.  De reden van ons bezoek is dat M. in de laatste jaren van de oorlog hier ondergebracht is omdat het in Rotterdam/Schiedam heel erg slecht was. Het waren hele leuke dagen waarin wij alles bezocht hebben waar M. in de jaren 1944-1945 geweest is. Ook de tijd heeft hier niet stilgestaan. Groetjes van de fam. K. uit S.
augustus 2014:
De afgelopen twee weken hebben wij weer van jullie boerderijtje genoten! De eerste week fantastisch zomerweer, dus zwemmen aan de overkant, vissen en naar het strand in Makkum. Ook de tweede week hebben we ons goed vermaakt in Pieterburen bij de zeehondencreche, bij de haven van het Lauwersmeer, bij paardenevenementen in Harlingen, we hebben gevaren op de Weerribben en de kinderboerderij in Stiens bezocht. Toch waren de hoogtepunten voor de kinderen: knuffelen met- en rijden op Muffin en Katie, spelen met de tractors, meerijden op de echte tractor en aardappels sorteren. We komen hier zeker terug! Bedankt. Fam. A. uit L.
mei 2014:
Heerlijke midweek gehad! Helaas veel te kort. Het ontbrak ons aan niets!! Man en zoon hebben zich prima vermaakt met vissen en hebben een spiegelkarper gevangen van 20 pond!! Gelukkig hebben we ook heerlijk weer gehad. We hebben ons goed vermaakt met de bootjes en kano’s die we gewoon mochten gebruiken. Wij gaan zeker nog een keer terug komen. Maar dan langer……… Bedankt voor de fijne “vakantie”, Fam. S. uit A.
februari 2014:
Nadat we in de herfstvakantie zo genoten hebben, waren we blij hier zo snel weer terug te zijn. En wat was het weer heerlijk. De meiden (5 en 4) hadden zich er erg op verheugd, vooral op de pony’s, de schapen (zouden er lammetjes zijn?) en het leuke speelgoed. En ja hoor, de ochtend voordat we aankwamen waren er 2 lammetjes geboren, zo leuk. Verder hebben we 9! snoeken gevangen (van 83-99 cm). Het natuurmuseum was wederom een succes evenals zwembad De Blauwe Golf. Maar het allerleukste blijft het voeren en rijden op de dieren. Bedankt voor jullie gastvrijheid, Wie weet tot ziens. Fam. H. uit N.
november 2013:
Tja…….de week zit er jammergenoeg weer op…… En wat hebben wij genoten van het huisje, de omgeving, de wandeltochten en de gezelligheid in de huiskamer. In het het knusse huisje, is alles aanwezig (in ruime mate) wat je nodig hebt …… en meer dan dat. Het weekend waren wij met het gezin: 6 kinderen van gemiddeld 50 jaar en Beppe, die haar 80e verjaardag vierde. We leefden in de woonkeuken, gezellig tafelen en eindigend met een ouderwetse sjoelcompetitie. Zondag bij de gezellige rommelmarkt in het WTC Expo in Leeuwarden geweest, dinsdag naar de luxe sauna Leeuwerikshoeve in Burgum en van alle wandelingen vonden wij die langs de Waddendijk en bij de “Zwarte Haan” boven St. Annaparochie de mooiste: weids uitzicht over het wad met Ameland in zicht. Jan en Bettie: dank voor de hartelijke ontvangst en genereuze gastvrijheid, we hebben genoten en komen terug! Fam. M. uit S.
oktober 2013:
Namens ons allemaal reuze bedankt voor de gastvrijheid. Heerlijk huis en leuke dingen gedaan. Groeten van ons allen!! 8 vriendinnen uit H.
augustus 2013:
We zijn voor de eerste keer een week naar Friesand; wat is het hier prachtig: de ruimte en de rust. We zijn naar Makkum op het strand geweest, hebben in Leeuwarden wat gewinkeld en ook hebben we Ameland bezocht. Maar de kinderen wilden ook een paar dagen lekker “thuis” blijven. Er zijn hier zoveel spelletjes en speelgoed en dan natuurlijk niet te vergeten de paarden want die moesten geborsteld en geaaid worden. Ook waren we veel aan de waterkant te vinden. Lekker veel gevist, van alles gevangen, zelfs 2 snoeken. Bedankt voor de gastvrijheid, fam.K. uit B.
april 2013:
Wij hebben een heel gezellig weekend gehad in jullie te leuke huisje. Jammer dat het maar een weekend was! Voordat we hier aankwamen wisten we al dat het goed zou zijn. Het leuke mailcontact maakte dat we ons al heel welkom voelden. We hebben een bezoekje aan Dokkum gebracht, een mooire rit over de dijk naar Zwarte Haan gemaakt en lekker geluierd. Ook de lammetjes de fles gegeven, zo leuk om te doen! Kortom dit weekend was geweldig, de leuke ontvangst, gewoon alles is hier geweldig, heerlijk enz. enz. Morgen weer naar huis helaas, maar wie weet komen we nog een keertje terug. fan. P uit Z. 
februari 2013
We hebben jullie gastvrijheid als zeer prettig en huiselijk ervaren. Ondanks het vervelende weer hebben de kinderen het geweldig gehad. Er is geen woord gelogen in jullie brochure. We komen graag nog eens terug in de zomer, lente of najaar. Een ontvangst met Fries suikerbrood heeft ons doen besluiten om voor onze familie ook suikerbrood in te slaan. Houdoe en bedankt! fam. H uit V.
december 2012
Samen met onze kinderen en kleinkinderen hebben we een heerlijke kerstweek in jullie boerderijtje doorgebracht. We werden hartelijk ontvangen, de koffie stond al te pruttelen. En wat een verrassing……….. het héle huis, zowel buiten als binnen was in kerstsfeer gebracht. Werkelijk aan álles was gedacht, te veel om op te noemen. Tussen de buien door zijn we naar Leeuwarden geweest (je kunt er héél goed shoppen!), op 2e kerstdag naar de “Kerstvlooi” in het WTC geweest (we hebben er een paar hele goeie koopjes op de kop getikt!). Naar de film in Leeuwarden, elke dag gewandeld. De week is omgevlogen. Het huisje is méér dan compleet en erg comfortabel, écht alles is er! Van buiten ziet het er nog mooi authentiek uit, van binnen is het van alle gemakken voorzien. Voor de kinderen was er de enorme hoeveelheid speelgoed, de stal met Katie en Muffin en de konijntjes, buitenspelen met de skelters; helemaal geweldig! Bettie en Jan, bedankt voor jullie gastvrijheid en tot een volgende keer! fam. G uit W.
oktober 2012
Voor mijn 65e verjaardag kreeg ik van mijn vrouw een kado om met kinderen & kleinkinderen ’n week in de herfstvakantie elders door te brengen. We vonden Pake’s boerderijke, een leuke setting met dieren, speeltoestellen, bootjes: ideaal voor kinderen. Dat was het ook. Het weer was ook ons goed gezind. De kleindochters vertellen hun verhaal: Het is een leuke week geweest. De dieren zijn super lief. En we hebben veel gedaan: zoals wadlopen en paardrijden. Op het meertje hebben we ook gevaren, dat is ook leuk om te doen. Wij zijn ook nog naar het natuurmuseum geweest. Groetjes fam. P uit D.
augustus 2012
We hebben een heerlijke week gehad in jullie boerderij. De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt met het vele speelgoed en alle skelters. Aike was helemaal verliefd op de pony’s. Rijden, borstelen, voeren, alles was een feest voor haar. Fijn dat jullie hier ook de tijd voor namen. Ook in de buurt is genoeg te doen: Aqua-zoo, speeltuin bij Zwaagwesteinde, indoorspeeltuin en zwembad in Leeuwarden, schepen kijken in Harlingen, het wad: we hebben overal van genoten. Bedankt en wellicht tot een volgende keer. Groetjes fam. S. uit L.
mei 2012
Wij waren hier omdat we 25 jaar getrouwd waren, samen met onze kinderen en “aanhang”. Het was écht prachtig weer! Dat kunnen jullie niet regelen, dus dat was geluk hebben. De rest was wel door jullie geregeld en daar hadden we óók geluk mee!! Heel toevallig vond ik dit boerderijtje op internet.  Gelukkig nog vrij in deze week. Het was héérlijk, de kano’s, de boot, de steiger, de hengels, de polsstok, het WATER. De motoren op 2e Pinksterdag, de gezellige geluiden buiten. Vandaag lekker gevaren op ’t Sneekermeer en gegeten bij de Grillerije in Franeker: óók een aanrader!! Jammer dat we het schaapscheren net even gemist hebben. Was vast ook leuk. Enórm bedankt voor alles, we hebben genoten!! (en gaan reklame maken voor deze fantastische plek!). Hartelijke groeten fam. K uit W.
maart 2012
Voor ’t eerst uberhaupt in Friesland en in ’t mooie Menaldum. Bij aankomst was ’t helaas al donker maar des te groter was de verrassing ’s morgens………. Mooi landschap, prachtig huisje!!! Leuke dieren allemaal; zeker voor de kids: lammetjes, pony’s, echt gezellig. We waren maar een weekend hier en dat is net te kort eigenlijk maar ik denk dat we zeker een keer terug komen. Zaterdag naar de Zwarte Haan geweest en naar Makkum even op ’t strand gewandeld en lekker wat gegeten. ’s Zondags sjoel competitie, was erg gezellig. Maandagochtend helaas weer Nach Hausse!!! Kortom super geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. Groeten van de fam. N. uit A.
december/januari 2012
Wij zijn hier geweest van 30 dec. t/m 2 januari 2012. Voor het eerst hebben we een Oudjaarsavond “beleefd” op het Friese platteland. Dit hield in: vuurwerk aan de horizon i.p.v. voor je deur!  Heerlijk rustig en mooi om te zien. Het was eigenlijk veel te kort om alles te ontdekken wat er in het huisje te doen /zien is. Van alle gemakken voorzien en zeer huiselijk. We hebben er van genoten. “t Is net alsof je thuis bent in toch een voor ons vreemde omgeving en huis. Wonderlijk en fijn. Complimenten voor alle details, aan alles is gedacht en het is allemaal piekfijn in orde. Onze dochter vond het heel erg leuk om Muffin te borstelen, ze was regelmatig even in de stal. De poezen van de buren waren ook heel gezellig! Vogels en een fazant in de tuin, kortom: aan dieren geen gebrek. Heel erg bedankt voor de gastvrijheid, de hartelijke ontvangst en het fijne verblijf en wie weet, nog eens tot ziens! Groetjes van E, I, M, E. F, M en J. W uit W.
september 2011
We hebben heerlijke dagen gehad. Ondanks het mindere weer hebben we toch veel gezien van Friesland. Het is hier erg mooi maar vooral de mensen hier zijn erg vriendelijk. We hebben heerlijk gefietst, dat kan hier nog op kleine wegjes en langs de boerderijen. Het huisje is een gezellig thuiskomen na een dag weg. Dit is voor herhaling vatbaar. We werden zo hartelijk ontvangen bij aankomst met een kopje koffie; dat hadden we nog nooit meegemaakt, is geweldig!!! De groetjes van de fam. S. uit H.
juli 2011
Heerlijke dagen hebben wij gehad in de boerderij van Jan en Bettie. Normaal vind ik het ook wel weer leuk om weer naar huis te gaan, maar dat heb ik nu nog niet zo. Dit huis voelt ook als “thuis” en de rust en ruimte gaan we missen. Dit geldt ook voor alle dieren hier, de pony’s, schapen, konijnen en paarden en poezen van de buren.  En de rijlessen bij Keetie op de manege waren voor onze dochter geweldig. Onze zoon had veel plezier met vissen met de opa’s die op bezoek mochten komen en die met de oma’s hebben gelogeerd (in de bedstee).  Hoogtepunten waren: wadlopen, huifkartocht door het buitendijks gebied van het Fryske Gea, het bezoeken van een fierljepwedstrijd in Winsum en shoppen in Leeuwarden met bioscoopbezoek (Harry Potter).  Al met al een prima vakantie in Friesland! Wij komen zeker nog eens terug, maar gelet op de populariteit van het huis wordt het wel lastig om in het hoogseizoen terecht te kunnen. Tot ziens! fam. D. uit Z.
mei 2011
Nog nooit hebben we vakantie gevierd in zo’n mooi en luxe huis. Echt alles is aanwezig. Onze zoon heeft zich hier nog geen seconde verveelt. Hij heeft ook zoveel keus!! De dieren voeren zijn de hoogtepunten van zijn verblijf. ’s Avonds wanneer boer Jan komt mag ie de lammetjes een fles geven, helemaal leuk! We zijn bij Aqua Zoo geweest – erg mooie en groene dierentuin. Ook het Poptaslot in Marssum is een aanrader. Heel erg interessant vonden we dat. We zijn ook naar de Zwarte Haan geweest, erg mooi en we zijn lekker uitgewaaid. Al met al hebben wij hier echt een fantastische vakantie gehad. Heerlijk uitgerust gaan we straks terug naar ons gewone leventje. Wie weet tot ziens! Groetjes fam. H. uit B.
maart 2011
Wat een gastvrij onthaal. De kinderen hebben het geweldig gehad in de stal bij de dieren en met de vele skelters. Bijzonder was dat we de geboorte van maar liefst 5 lammetjes mee mochten maken. Heel bijzondere ervaring voor ons stadsmensen. We hebben enorm veel gedaan deze week zoals: planetarium, zwembad, modeltreinen museum, natuurmuseum, dagje zeehondencreche, binnenspeeltuin, rondgereden en genoten van vele prachtige boerderijen en uitgestrekte velden. We komen dan ook heeel graag terug (als het aan de kinderen lag kwamen we morgen al). fam. B. uit Rotterdam.
februari 2011
Heerlijk tot rust gekomen in Pake’s boerderijke. Je voelt je hier meteen thuis. Fijn, koffie bij aankomst, kletsen met Bettie en Jan in de schuur bij de dieren. Veel gezien, Harlingen, St. Annaparochie, Lauwersmeer, Waddenzee etc. We voelden ons hier helemaal thuis. Als we een dagje weg waren geweest en lekker hadden rond gereden langs al die mooie friese boerderijen, zeiden we: kom we gaan naar huis! Dat zegt alles. Het was bar koud buiten, maar hier was het erg aangenaam, ook met de vloerverwarming.  We hebben ons nog nooit zo thuis gevoeld in een huisje.  Bedankt voor de gezelligheid en misschien tot ziens in minder koude tijden. fam. L. uit Lemerlerveld.
december 2010
We waren hier in prachtig winterweer, schaatsbaan naast ’t huis, sneeuw en rijp op velden en bomen. Wij zijn hier bijzonder warm en hartelijk ontvangen. Vrienden zijn ook 2 nachtjes komen logeren. We hebben het heerlijk gehad, genoten van het ijs, lekker geshopt in Leeuwarden. Genoten van de rust en de gemoedelijkheid hier. Ook het heerlijke grote bad is genieten. Wij komen vast nog eens terug. Dank voor de gezellige gastvrijheid, goede Kerstdagen en een sprankelend 2011. fam. M. uit Oegstgeest.
september 2010
De mensen rijden en vliegen de hele heeeeele wereld over op zoek naar wat ze toch niet vinden. Wij wel in Pake’s boerderijke, al was het maar voor een kleine week. Het welkom, een prachtig huisje met alle voorzieningen, de rust en ruimte. Bedankt voor alles. fam. O. uit Goes.
augustus 2010
Voor de tweede keer hier vakantie gehouden, nu twee weken. Het was alsof we thuis kwamen zoals jullie ons weer onthaalden. Lekker bijgekletst. Wisselend weer gehad, veel vis gevangen; brasem 53 cm en snoek 95 cm. Het was hier weer heerlijk rustig. We hopen over twee jaar weer te komen. Hartelijk bedankt voor de gastvrijheid. Groetjes en tot ziens. Fam. K. uit Almere.
juni 2010
We hebben 2 heerlijke weken vankantie gehad met z’n viertjes. Onze dochter van 2 kon zich in en om het huisje met het vele speelgoed en de beestjes zo goed vermaken dat we niet veel uitstapjes hebben gemaakt. Vooral helpen met de verzorging van de dieren vond ze geweldig. Verder veel gevist vanuit de roeiboot. Op het water aan de overkant van de weg en verschillende soorten vis gevangen: baars, snoekbaars, veel en grote snoek, blankvoorn, ruisvoorn en paling. Verder hebben we een aantal fietstochtjes gemaakt. We hebben genoten op dit mooie plekje. fam. N. uit Leusden.
april 2010
Een midweek prachtig weer en dan op zo’n unieke plek zijn is dubbel genieten. Wij hebben genoten van ’t fietsen van dorp naar dorp en natuurlijk naar de zeedijk waar aan ’t eind van ’t land de Zwarte Haan is waar ’t goed toeven is: op dinsdag lunche op een zonnig terras en op woensdagavond lekker uitgebreid dineren (asperges!). En uiteraard veel plezier toen drie nichtjes en een neef op bezoek waren en de kano’s uitgeprobeerd hebben wat eindigde in een spontane zwempartij met kleren aan! Het huis is heel erg compleet en comfortabel, we zullen ’t zeker aanraden. fam. W. uit Delfgauw.
januari 2010
De week is bijna om en het nieuwe jaar vers gestart. We hebben genoten van het uitzicht rondom en om 24.00 uur afgelopen nacht al het vuurwerk in de omliggende dorpen! Prachtige nacht. Het huis is geweldig! knus, gezellig, leuk, luxe en vol speelgoed en verrassingen! Met een fijne eetkeuken voor de gesprekken in de avond en de lichtjes in de boom. Kortom: we hebben ’t goed gehad! En wie weet in een ander seizoen komen we nog eens om te fietsen langs alle mooie dorpen. Groeten fam. B. uit Nijmegen.
oktober 2009
Jullie huis is werkelijk overcompleet. Aan alles is gedacht! Voor de kinderen genoeg te doen, niemand hoeft zich te vervelen. Geweldig al die Kringlopen in de buurt! We hebben er heel wat gezien, daar was niet iedereen even blij mee; we gaan met meer weg dan we aankwamen. Ook de Fabriek is geweldig leuk, goeie tip! Onze dochter was hier al in juni, goeie mond-tot-mond reclame dus! We hopen zeker nog eens te komen. Fam. H uit Sliedrecht.
oktober 2009
Waar vind je nog een thuis als vakantiehuis? Het weer verleden week was een aantal dagen slecht maar wij hebben ons binnenshuis prima vermaakt. Stilte en rust voor ons, ruimte voor kinderen. Bedankt voor het verblijf! Fam. H. uit Doetinchem.
juli 2009
Hoi, ik heb gevist. Bijelkaar heb wel 20 vissen gevangen en ik mocht jan helpen de schaapen te voeren er waren ongeveer 6 schaapen, twee konijnen en twee pony’s en ik vont het leuk, hoi Rik. Het was  echt een leuke vakantie hier. Elke avond mocht ik Polly uit het weiland halen, Polly voeren en de konijnen voeren en Rik mocht helpen met de schapen te voeren en 2 keer naar een ander weiland brengen. Als we geen dagje uit hadden zat ik vaak bij de dieren om bijv. Polly te borstelen. Kortom het was super! Groetnis van Wendy. Zoals jullie kunnen lezen vonden de kinderen het hier heerlijk. Ook wij genoten van dit boerderijtje, van alle gemakken voorzien. En we genoten van Friesland met de prachtige uitzichten, heerlijke rust, gezellige oudhollandse stadjes en dorpjes, vriendelijke mensen en wat een mooie fietsroutes, langs de akkers.  Wendy heeft genoten van de paardjes en Rik heeft allemaal nieuwe hobbies, vissen en polsstokspringen en schapen voeren. Verder hebben we veel spelletjes gedaan en boeken gelezen uit de boekenkast. We voelden ons hier echt thuis. Bedankt voor alles. Fam. B. uit Bennebroek.
april 2009
Ik heb nu een week genoten van Pake’s boerderijke, de omgeving en de gastvrijheid van Jan en Bettie. De eerste 3 dagen was ik hier samen met mijn kinderen; we waren getuige van de geboorte van 2 lammetjes, heel bijzonder. En het roeien was hilarisch. Later kwam mijn schoonzus en vriendin → beregezellig; lekker gewandeld en gewinkeld. En vervolgens had ik nog 3 heerlijke dagen voor mijzelf: stralend weer, gelezen en gewandeld. Complimenten voor het huis: het is heel gezellig, compleet ingericht en op een prima plek. Dank voor de gezelligheid en gastvrijheid, I H uit Geertruidenberg.
oktober 2008
We hebben hier een heerlijke week gehad. Heel bijzonder zo’n ontvangst met koffie en koek; want daar hadden we wel zin in! De kinderen wilden bijna niet op stap, want de skelter, step, paarden, spelletjes, hengels, boot en de “noortjes” waren veel te leuk. ’s Middags bekeken we het mooie friese landschap, de sfeervolle dorpjes en steden. De friese eierkoeken uit Balk zijn heerlijk en de klúnkoeke idem. Het gezellige húske met leuke inrichting en van allerlei gemakken voorzien is ons zéér goed bevallen. Groetjes fam. K. uit Eerbeek.
september 2008
We hebben lekker genoten van onze midweek “uitwaaien” en uitrusten. Het huis is goed, van alle gemakken voorzien. De omgeving is heerlijk rustig. Ondanks het slechte weer hebben we ons prima vermaakt! En natuurlijk gastvrij ontvangen met koffie en koek. Met meer dan 100 visjes gevangen is het vissen hier erg leuk! We hebben vanaf het bootje vooral voorntjes en brasem binnengehaald. Kortom: een geslaagde, ontspannen midweek! Vriendelijke groet, fam. K. uit Hengelo.
juli 2008
Ook onze week zit er al weer op, pff, wat kan een week toch snel gaan. Ook wij hebben het hier erg naar onze zin gehad: het huisje is in 1 woord super!
Echt werkelijk alles is hier aanwezig en de badkamer is helemaal top, zo leuk ingericht/aangekleed. We hebben veel leuke dingen gedaan: dagje fietsen in Ameland, dagje strand in Den Helder, winkelen in Harlingen, maar de (wekelijkse) rommelmarkt in Leeuwarden, bootje gevaren, gepicknickt ….etc. etc. Een actieve, maar ook hele gezellige vakantie. Wij hebben hier een leuke week gehad; bedankt voor de goede accomodatie etc. Fam. O uit Hoogeveen.
mei 2008
Nog een klein half uurtje en dan gaan wij weer richting Apeldoorn. Wij zijn hier ruim een week geweest en hebben genoten. Zo zeer zelfs dat we ons verlbijf met 2 dagen verlengd hebben. Het weer speelde natuurlijk ook erg mee. Alleen maar zonneschijn…. We hebben van de week van alles gedaan, naar Aqua Zoo in Leeuwarden, een dagje naar Ameland en een dagje naar Makkum naar het strand. Een echte aanrader vooral voor jonge kinderen want het water blijft lang ondiep. Verder hebben we ook nog heerlijk gefietst. Maar nu zit het er echt op.  We hebben genoten van het huis, van het weer, van de dieren, van het speelgoed, van de ruimte en het weidse uitzicht, maar bovenal van de gezelligheid en gastvrijheid. Bedankt, we zullen jullie adresje onthouden en er met veel plezier over praten met onze familie en vrienden en dit van harte aanbevelen. Groetjes en wie weet tot ziens! Fam. v.E uit Apeldoorn.
maart 2008
Samen met onze jongens hebben we genoten van een paar dagen hier. Een dagje Ameland, Monkeytown en het golfslagbad “De Blauwe Golf” waren leuke uitjes. Hier in huis genoeg te beleven voor de kids; ze vonden de trike, de grote skelter en de groene trekker geweldig. Leuk om mee te mogen helpen de pony’s naar binnen te brengen en de schapen te voeren.  Bedankt voor de hartelijke ontvangst in dit gezellige en zeer complete huis wat helemaal gedecoreerd is in paas/voorjaarssfeer. Leuk. Fam. K. uit Apeldoorn.
begin januari 2008
We hebben een zeer ontspannen week gehad in jullie huisje. Zelfs oud en nieuw was rustig, we hebben enkel wat carbidschieten op oudjaarsdag gehoord. Voor de kinderen waren met name de pony’s en de trapauto’s/skelters het mooiste. Wij hebben voornamelijk genoten van de rust en het weidse uitzicht. De omgeving is prachtig. We waren blij verrast door de warme ontvangst en het gezellig versierde huis, helemaal in kerstsfeer. Bedankt voor de gastvrijheid!  Fam. W. uit Leusden.
december  2007
Wat een heerlijk huis in een prachtige omgeving. We zochten wat rust in ons drukke bestaan. Dat hebben we zeker gevonden, heerlijk was het. Het heeft ons aan niets ontbroken. Alles was tot in de puntjes verzorgd. We denken er zeker aan om nog eens terug te komen. Fam. vW uit Den Haag. Ik heb een leuke tijd gehad op deze boerderij. Het was erg leuk om met Jan de pony’s van stal naar land te brengen en ik heb me erg vermaakt op deze boerderij. De skelter was het leukste van alles, groeten Bas vW. uit Den Haag
augustus 2007
Jammer genoeg moeten we morgen weer naar huis. Het was een waar genoegen om hier een weekje te kunnen verblijven. Wij vonden jullie huis op internet en vooral het bootje en de bedstee waren de 2 ontdekkingspunten en na deze week blijven we bij ons standpunt. De bedstee is zalig voor groot en klein. En de boot is ook reuze (vissen, roeien). We hadden geluk met het weer en hebben leuke dingen kunnen doen en in de verloren uurtjes was er altijd wel iets te beleven rond en in het huisje (de pony’s, spelletjes en strips). Bedankt voor jullie gastvrijheid en leuke ontvangst bij aankomst! We voelden ons direct welkom en thuis. ’t ga jullie goed! Groet fam. R. uit Mol, België.
juni 2007
Met zwaar hart nemen wij morgen afscheid van Pake’s boerderijke. Wij hebben het hier erg naar onze zin gehad. We zijn hier een week geweest. Bettie had ons gezellig ontvangen met koffie en koek. De kinderen hebben het hier prima naar hun zin gehad. Vooral de roeiboot, pony’s en schapen en de grote hal en de tuin waren favoriet. Het huis is van alle gemakken voorzien en ook echt een thuis.
Wij zijn vandaag naar de houtzaagmolen “de Rat” in IJlst geweest. Een echte aanrader, omdat dit de enige houtzaagmolen is die nog voor opdrachtgevers werkt, niet zomaar een museum dus. Ook het strand bij Makkum was een succes. We denken er sterk over na volgend jaar weer te komen.
Groeten van de familie R. uit Oppenheim, Duitsland.